Carnavalsclub

© Archief Riet Köhlen van Pol

Het carnavalsseizoen is weer begonnen. Elke stad en dorp heeft zijn stadsprins, maar ook diverse verenigingen en clubs kiezen een prins in hun midden. Samen met zijn ceremonieel gevolg wordt het glas geheven als ode aan de sjpass die bij de vastelaovend hoort.

Peter de Vreede

Van welke club zien wij hier de carnavalsprins met Raad van Elf, en wie weet de namen van de mannen op deze foto uit het begin van de jaren 70 die lezer Riet Köhlen van Pol ons toestuurde?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Ut môt urgès in Gelaen zeen; versjaole veerde van links Bert Poeth en twaede van rechts Pietje ......!Mvg,Bert Wassenberg

Deze foto betreft het uitroepen van de Carnavalsprins van Quick 08 in dancing Le Caveau in Geleen in de eind 60-er jaren.Van links naar rechts: Frans Kapiteins(?), Jo Hundscheid,Toon Beks, Bert Poeth(?), Piet Huveneers, Piet Penders en Thei Köhlen.Met vriendelijke groet,Toon Beks.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal