Woede om aanpak van verkrachte vrouw

De Canadese rechter Robin Camp heeft zich inmiddels verontschuldigd en stelt dat hij voortaan een betere rechter zal zijn.© AD/Federal Court of Canada.

De verkrachte vrouw haalde twee jaar geleden alle voorpagina's toen de rechter informeerde waarom ze niet gewoon haar benen bij elkaar had gehouden. In de hernieuwde rechtszaak in de Canadese stad Calgary informeerde dit keer de advocaat van de verdachte of ze destijds misschien gewoon aangetrokken was door de grote penis van zijn cliënt. Opnieuw woede alom.

ANP

De verkrachting zou nu vijf jaar geleden hebben plaatsgevonden. De inmiddels 29-jarige Alexander Wagar zou de vrouw tijdens een feestje hebben verkracht in een badkamer van een appartement. De rechter sprak de verdachte twee jaar geleden vrij. Maar nadat diens opmerking over de benen bekend werd, bepaalde justitie dat de zaak over moest.

Wagar ontkent nog steeds. ,,Ze zei niet één keer nee. Ze zei niet één keer stop. Ze zei niet één keer dat ik haar pijn deed." De inmiddels 24-jarige vrouw verklaarde op haar beurt dat ze niet op mannen valt en niet zo maar alle kwetsende opmerkingen van rechter en advocaat ondergaat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal