Max Verstappen hoopt op regen in Brazilië

© ANP

Slecht weer vergroot de kansen van Max Verstappen zondag in de Grand Prix van Brazilië en daarom hoopt de Limburger op dat scenario. ,,Mercedes is te snel, maar daarna horen wij er te staan. Misschien maken we in de regen een kans om ze te verslaan, dus hopelijk valt die zondag. Dat zou het spannend maken.''

AD

In de tweede oefensessie zettte Verstappen vrijdag op de zesde tijd neer. Lewis Hamilton reed, net als in de eerste vrije training, ook in de tweede sessie de snelste tijd. De coureur van Mercedes noteerde op het circuit van Interlagos een toptijd van 1.12,271 minuten.

In de tweede vrije training lag de focus op de lange runs en dat was niet in het voordeel van Red Bull. Verstappen kwam daarom niet in de buurt van zijn prestatie in de eerste vrije training, toen hij tweede werd achter Hamilton. De Limburger was met zijn tijd van 1.12,928 minuten bijna een seconde langzamer dan eerder op de dag. Zijn stalgenoot Daniel Ricciardo werd in de middagtraining vijfde.

Nico Rosberg moest in beide trainingen wat toegeven op zijn teamgenoot Hamilton. De Duitser kan dit weekend voor het eerst in zijn loopbaan de wereldtitel in de Formule 1 pakken.

Verkeerde aanpassingen,,De eerste dag hier in Brazilië was positief. De eerste vrije training ging erg goed'', reageerde Verstappen tegen Verstappen.nl. ,,Daarna hebben we veranderingen aan de auto aangebracht, maar dat pakte niet goed uit voor de korte run in de tweede vrije training. Die was niet geweldig. Maar daar zijn de vrije trainingen voor en we wisten het weer om te draaien. De lange run was weer okay, die zag er goed uit.''

De laatste vrije training en de kwalificatie staan zaterdag op het programma, de race is op zondag. Er is regen aangekondigd dit weekend, maar vrijdag tijdens de training bleef het droog in in São Paulo.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal