Advocaat Roelvink wil vrijspraak na seksfilmpje

© AD/Brunopress

Als het aan de advocaat van Dave Roelvink (22) ligt wordt de populaire dj en tv-beroemdheid vrijgesproken van diefstal en niet vervolgt voor het omstreden seksfilmpje met Melissa Pach (23). Dat geldt ook voor zijn vier medeplichtige vrienden. Zo bleek vrijdag tijdens de tweede dag van het proces.

AD

Roelvink hoorde donderdag van de Officier van Justitie een werkstraf van 240 uur tegen zich eisen. Ook moet hij als het aan het OM ligt samen met vier vrienden 23.000 euro schadevergoeding betalen aan de familie van het meisje. Daves advocaat is het er niet mee eens. Er zou niet voldoende bewijs zijn voor een veroordeling.Roelvink is zelf niet bij het proces aanwezig. Volgens zijn advocaat heeft hij het zwaar te verduren gekregen door alle media-aandacht rond het omstreden filmpje dat gemaakt werd in een bubbelbad en de diefstal van horloges, ringen, diamanten, oorbellen, kledingstukken en andere spullen tijdens twee feestjes in het huis van McDonald's ondernemer Richard Pach. De zaak speelt al sinds juli 2014. Hoewel de rechtszaak op het laatste moment werd verplaatst naar een grotere rechtszaal, valt het met de media-aandacht mee. Slechts enkele journalisten wonen de tweede dag van het proces bij.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal