Beroemde Citroën van Cruijff wordt verloot

© ANP

De beroemde Citroën SM van Johan Cruijff uit 1972 wordt verloot. Wie altijd al wilde rondrijden in de auto van de legendarische voetballer maakt binnenkort kans de Citroën zelf mee naar huis te nemen.

ANP

Uitgeverij Nieuw Amsterdam veilt vanaf vrijdag bij online veilinghuis Catawiki honderd luxe boekenboxen van de bestseller 'Johan Cruijff. Mijn Verhaal.' Onder de eigenaars van bepaalde boxen wordt de auto verloot.'De Citroën staat symbool voor Cruijffs rebelse en ondernemende geest', aldus het veilinghuis. Cruijff liet zich tijdens interviews voor kranten en tijdschriften veelvuldig met zijn Citroën op de foto zetten. 'Daarmee was hij de eerste voetballer die in Nederland aan sluikreclame deed.'Een deel van de opbrengst van de veiling gaat naar de Johan Cruijff Foundation.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal