Mogelijke schikking in rechtszaak Trump

Donald Trump.© AFP

De advocaten van Donald Trump zijn er mee akkoord gegaan om in gesprek te gaan met studenten die Trump University voor de rechter hebben gesleept.

Chris Klomp

Trump zelf heeft altijd in het openbaar gezegd dat hij geen rechtszaken wil schikken. Het opleidingsinstituut van de zakenman en aankomend Amerikaans president was volgens de studenten geldklopperij. De rechtszaak die de oud-studenten hadden aangespannen zou eind deze maand van start gaan. Maar in een rechtszaal in San Diego vroegen Trumps advocaten om uitstel omdat hun cliënt het te druk zou hebben met het voorbereiden van het presidentschap. De zaak sleept al ruim zes jaar en was door de advocaten over de verkiezingen heen getild. 'Het goede nieuws is dat hij tot president is verkozen, het slechte nieuws is dat hij nu meer werk heeft', zegt Trumps advocaat. Rechter Gonzalo Curiel bood aan dat de twee partijen kunnen werken aan een mogelijke schikking. Daarmee zou er een snel einde aan de zaak kunnen komen. Curiel had al langer geen zin meer in uitstel en moedigde aan om snel tot een oplossing te komen. Trump mag via een video-verbinding een verklaring afleggen. De rechter werd zelf tijdens de verkiezingscampagne onderwerp van discussie toen Trump zei dat Curiel bevooroordeeld is omdat hij Mexicaanse voorouders heeft.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal