Kya zamelt geld in om van enorme boezem af te komen

© AD

De stevige borsten van de Britse Kya Granito zitten zodanig in de weg dat haar dagelijkse leven er flink onder lijdt. Zelfs simpelweg uit bad klauteren is een heuse lijdensweg geworden. De 21-jarige heeft nu echter een creatieve oplossing bedacht.

Sven Van Malderen

Via een crowdfundingactie hoopt ze achtduizend pond bij elkaar te bedelen, zodat haar felbegeerde borstverkleining eindelijk plaats kan vinden.Tot nu toe heeft de jonge schoonmaakster nog maar één donatie van 5 pond ontvangen. Morele steun en tips krijgt ze daarentegen wel: ,,Ik vind 8.000 pond (9.219 euro) een ongelooflijk hoog bedrag om iemand haar levenscomfort terug te geven", laat iemand weten.Anderen vinden het schandalig dat ze 'voor zoiets' de hulp van het grote publiek inschakelt. ,,Dat geld zou beter naar echt goede doelen kunnen gaan in plaats van jezelf te verrijken." En: ,,Ik snap niet hoe borsten zulke gevolgen kunnen hebben. De mijne zijn ook heel groot, maar ik heb er geen last van."BochelOp haar profiel legt Kya uit waarom ze via deze weg aan de bel trekt. ,,Sinds mijn zestiende probeer ik mijn borsten te laten verkleinen. Elke dokter die ik gesproken heb, beweert echter dat ze geen invloed hebben op mijn leven. Toch heb ik rugpijn en wegen ze zo zwaar dat ik intussen met een kleine bochel rondloop."

Volgens Kya wegen haar borsten 13 tot 19 kilo. ,,Als ik ga liggen ben ik een kwartier bezig om overeind te komen. Soms kom ik niet meer uit bed of van de bank, het is zelfs al een paar keer gebeurd dat ik in bad moest blijven zitten."

Kya heeft naar eigen zeggen last van angstaanvallen. ,,En mijn zelfrespect staat op een bijzonder laag pitje. Heel vaak durf ik het huis niet uit. Mijn bh-bandjes zitten zo strak dat het al enkele keren is gaan bloeden. In drie jaar tijd zijn mijn borsten geëvolueerd van een E-cup naar een L-cup, met als gevolg dat ik telkens nieuwe kleren moest kopen."

FitnessenDe Britse heeft geprobeerd om te fitnessen, maar dat deed te veel pijn aan haar boezem. ,,Een dieet lukt ook niet, omdat ik door een probleem aan mijn maag bijna geen gezonde voeding mag eten. En nu krijg ik te horen dat de Nationale Gezondheidsdienst borstverkleiningen niet langer vergoedt. Ik heb al wel wat gespaard, maar ik sta er alleen voor. Als jullie willen helpen, zou ik daar ontzettend dankbaar voor zijn. Dan hoef ik me geen zorgen meer te maken als ik bijvoorbeeld eens wegga en kan ik eindelijk met mijn broers en zussen spelen."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal