Ergernis over Xbox: vader slaat zoon met bijl

© AFP

Een 58-jarige man uit Genk krijgt een celstraf van vijf maanden en een geldboete van 600 euro omdat hij zijn zoon aanviel met een bijl. “Hij treiterde me door dag en nacht op zijn Xbox te spelen,” verklaarde de vijftiger het incident.

HBVL

De Genkenaar en zijn zoon zaten een tijdlang samen in de gevangenis voor drugsfeiten. Na het uitzitten van hun straf trok de zoon samen met zijn vriendin in bij zijn vader.

“Dat meisje was heroïneverslaafd waardoor mijn zoon ook in het verkeerde milieu terechtkwam. Ik heb hen uiteindelijk uit de goot gehaald door ze in huis te nemen”, aldus de vijftiger. Al was dat volgens hem geen koud kunstje. “Hij treiterde mij door dag en nacht lawaai te maken en spelletjes te spelen op zijn Xbox.” Toen het de man uiteindelijk te veel werd, sloegen zijn stoppen door. “Ik heb een bijl genomen om hem bang te maken.”

Toch stelt de procureur dat een getuige gezien heeft hoe de man zijn zoon met het voorwerp op de rug sloeg en met een mes naar zijn gezicht zwaaide. De zoon probeerde zich op zijn beurt te verdedigen met een baseballknuppel. De man krijgt een celstraf van vijf maanden en een geldboete van 600 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal