Dure Range Rover gestolen, verzekeraar dokt niet

© iStock

Een schadepost van tachtigduizend euro, en de verzekering houdt de hand op de knip. Het overkwam Don Leeuw uit Hout-Blerick. De Range Rover Sport uit 2013 – nieuwwaarde 122.000 euro - die hij nog geen jaar geleden importeerde, werd begin deze maand van zijn oprit gestolen. De verzekeraar weigert de schade te vergoeden, omdat hij het verkeerde gps-trackingsysteem in de auto heeft.

Paul Bots

Belachelijk, vindt Leeuw het. Na een oproep op Facebook, waar hij vijfduizend euro uitlooft voor de gouden tip, sprak hij meerdere andere slachtoffers van Range Roverdieven. “Van de acht die ik gesproken heb, hebben er vijf hetzelfde systeem als ik. Ik ga nog bezwaar indienen bij de verzekeraar.”

De politie waarschuwde eerder deze week bezitters van een Range Rover om goed op de auto te letten. De voorbije weken verdwenen er in Limburg maar liefst vier Range Rovers. Twee daarvan werden in één nacht in Hout-Blerick meegenomen. Volgens de politie en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit zijn het professionele dievenbendes die deze auto’s opsporen en stelen. De diverse modellen Range Rover zijn gewild in Oost-Europa. Daar komt bij dat de auto’s vrij makkelijk te stelen zijn zolang ze niet de laatste fabrieksupdate hebben.

Filmpje diefstal Range Rover in tien seconden

Vorige week werden in Sittard twee gestolen Range Rovers ontdekt. De politie werd door een particulier recherchebureau naar een loods geleid waar de auto’s stonden. De eigenaren van deze twee auto’s kwamen niet uit Limburg. De politie trof nog drie andere auto’s en auto-onderdelen aan. Momenteel wordt nagegaan of dat ook gestolen goederen zijn.

Lees zaterdag meer in De Limburger over de bij dieven geliefde Range Rover

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal