Moslim-ban opnieuw op website Trump

© AP

Het voorstel om alle moslims de toegang tot de VS te ontzeggen, staat opnieuw op de website van de Amerikaanse president Donald Trump. Donderdag was het controversiële plan even verdwenen, maar inmiddels staat het terug online.

HBVL

Trump riep in december vorig jaar op zijn website op tot een totaalverbod op moslims die de Verenigde Staten willen binnenkomen, tot ‘de vertegenwoordigers van ons land kunnen uitvissen wat er aan de hand is’. De oproep veroorzaakte heel wat verontwaardiging.

Trump nuanceerde tijdens de campagne het voorstel al. Volgens Trump zou het verbod enkel moeten gelden op immigratie van landen die banden hebben met terrorisme. Verder beloofde hij een strengere screening van migranten.

Het bewuste voorstel was donderdag opeens verdwenen van de website. Volgens het campagneteam had dat te maken met een technisch probleem. Inmiddels staat de pagina in kwestie opnieuw online.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal