Duizenden nieuwe banen voor jongeren

Multinationals proberen jongeren aan het werkt te krijgen.© ANP

Negen multinationals die gevestigd zijn in Nederland gaan duizenden jongeren helpen aan een plek op de arbeidsmarkt. De bedrijven beloven de komende drie jaar 7500 werk- en stageplekken voor jongeren op VMBO, MBO, HBO en WO.

Yildiz Celie/ANP

Dat werd vrijdag onder meer aangekondigd op het ROC van Amsterdam College Zuidoost. Het gaat om technologieconcern IBM, netwerkbedrijf LinkedIn, voedingsmiddelenconcern Nestlé, uitzender Randstad en nog vijf andere grote partijen op het gebied van verpakkingen, voeding, landbouw en industrie. Ze creëren gezamenlijk 3350 banen voor jongeren en 4150 stageplaatsen. Dat aantal is exclusief snuffelstages. ,,Door kennis te delen, elkaar te inspireren en gezamenlijke initiatieven te ontplooien in de strijd tegen jeugdwerkloosheid kunnen we jongeren écht helpen'', zegt Marc Boersch, topman van Nestlé Nederland.Werkloosheid is een groot maatschappelijk probleem. In september 2013 bereikte de jeugdwerkloosheid het hoogste punt sinds het begin van de crisis. Op dat moment was bijna 14 procent van alle 15- tot 25-jarigen in de beroepsbevolking werkloos. Momenteel is dit 10,8 procent.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal