Code geel vanwege gladheid op wegen

© ANP

Het verkeer moet vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag lokaal rekening houden met gladheid. De temperatuur daalt snel en op sommige plaatsen in het midden en oosten van land vriest het al. In het hele land, behalve op de Waddeneilanden, geldt code geel.

ANP

Volgens het weerinstituut wordt het vooral op bruggen en viaducten plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten of door 'aanvriezing'.Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven voor het hele land met uitzondering van de Waddeneilanden. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Geadviseerd wordt om het rijgedrag aan te passen.StrooiwagensRijkswaterstaat houdt volgens een woordvoerder de situatie nauwlettend in de gaten en stuurt zodra dat nodig is strooiwagens de weg op. Eerder deze week is er ook al gestrooid.Mensen kunnen zelf via rijkswaterstaatstrooit.nl in de gaten houden waar er wordt of is gestrooid. Halverwege de ochtend verdwijnt morgen de plaatselijke gladheid weer, is de verwachting van het KNMI.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal