Dagen Robert Redford als acteur zijn geteld

Redford in The Sundance Kid.© AD/PR

Voor Robert Redford is zijn carrière als filmacteur bijna voorbij. De 80-jarige Hollywoodster wil nog twee films maken, daarna wil hij zich nog uitsluitend bezighouden met regisseren.

Ab Zagt

Redford, bekend uit films als The Sting en Butch Cassidy and the Sundance Kid, deed deze onthulling in een interview met zijn kleinzoon Dylan op de website van The Walker Art Center. De twee films waaraan Redford nog als acteur aan meewerkt zijn onder andere een film samen met Jane Fonda die hij omschrijft als een 'liefdesverhaal voor oudere mensen die een tweede kans in hun leven krijgen'. Daarna speelt hij nog in wat minder zware film: Old Man With a Gun. Zijn tegenspelers zijn Casey Affleck en Sissy Spacek. Redford legt uit dat hij moe wordt van acteren. ,,Ik ben een ongeduldig persoon, dus het is moeilijk voor me om take na take te herhalen. Op dit punt in mijn leven, op 80-jarige leeftijd, zou het me meer voldoening geven om bijvoorbeeld te gaan schilderen. Ik ben dan niet meer afhankelijk van iemand."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal