Indrukwekkend eerbetoon aan slachtoffers Parijs

© AP

Voor aanvang van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Zweden is een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de 130 slachtoffers die bijna een jaar geleden vielen bij een serie aanslagen in Parijs.

AD

Het rumoerige Stade de France viel compleet stil toen de scheidsrechter het sein gaf voor het eerbetoon. Vanaf de tribune keek president François Hollande toe, die bijna een jaar geleden tegen Duitsland ook op de tribune zat.

De interland tussen Frankrijk en Zweden stond eigenlijk gepland voor zondag, precies een jaar na de aanslagen. De Franse voetbalbond verzocht de FIFA om de wedstrijd naar een andere datum te verplaatsen en daar werd gehoor aan gegeven.

Over twee dagen precies één jaar geleden speelde Frankrijk in het Stade de France tegen Duitsland. Een reeks zelfmoordaanslagen bij het stadion waren het begin van een inktzwarte avond, die bij bars in Parijs en in concertzaal Bataclan het leven kostte aan in totaal 130 mensen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal