Ex-PvdA'er Monasch overweegt eigen partij

© ANP

Jacques Monasch overweegt een eigen partij te beginnen. Het Tweede Kamerlid dat deze week uit de fractie van de PvdA vertrok, bevestigt berichtgeving door de Volkskrant hierover.

ANP

In een interview met de krant zegt Monasch dat hij ergens in de komende anderhalve week de knoop doorhakt. Naar eigen zeggen hebben veel mensen hem gevraagd de stap te zetten en voert hij momenteel gesprekken.'Ik wil een partij die een sociaal hart én een gezond verstand heeft', aldus Monasch. In de Volkskrant pleit hij onder meer voor een strenger asielbeleid.Open verkiezingenMonasch zou meedoen aan de lijsttrekkersverkiezing binnen de PvdA, maar trok zich terug en verliet zelfs de partij omdat er volgens hem alleen leden mogen meedoen, terwijl er eerder sprake zou zijn van open verkiezingen.Ook wilde hij invloed op het verkiezingsprogramma. Naar eigen zeggen wilde hij de partij van binnenuit veranderen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal