Altijd prijs bij 'vaste' flitspalen

Print
Altijd prijs bij 'vaste' flitspalen

Afbeelding: AD

De 'vaste' flitspalen zijn een melkkoe voor de schatkist. De eerste acht maanden van dit jaar zijn er al ruim 2,8 miljoen automobilisten door op de bon geslingerd, wat de overheid minimaal 150 miljoen euro oplevert. Dit schrijft De Telegraaf vandaag.

,,Het is voor het eerst dat we per paal kunnen zien hoeveel bekeuringen die oplevert", zegt Ernst Koelman van de Dienst Verwerking Openbaar Ministerie. Om die reden is het aantal flitspalen de afgelopen jaren meer dan gehalveerd van 1400 naar 612 nu. ,,Maar die doen het dan ook allemaal." 

Opvallend is het grote verschil in aantallen palen die er in de provincies langs de weg staan. Zo is Zuid-Holland met 199 palen de absolute koploper, terwijl je in Friesland vrijwel zorgeloos kunt rondscheuren met slechts drie snelheidsmasten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →