'De smaak van Trump is goud, goud en nog eens goud'

Print
'De smaak van Trump is goud, goud en nog eens goud'

Afbeelding: De Limburger

Brendan van den Beuken, beeldcoördinator van deze krant, legt elke week in Horizon een foto onder het vergrootglas. Hij zoekt naar het andere verhaal achter bijzondere of actuele foto’s. Hij beschrijft wat hij ziet wanneer hij langer naar een foto kijkt.

Wanneer een nieuwe president in het Witte Huis in Washington trekt, mag hij zijn woonplek voor de komende vier jaar opnieuw inrichten. Hoe gaat Donald Trump dat doen?

De smaak van Trump is goud, goud en nog eens goud. Tot en met de kozijnen. Dat blijkt uit deze foto die is genomen in zijn penthouse in Manhattan. De foto is al wat ouder, maar op recentere beelden ziet het appartement er nog hetzelfde uit.

Dit beeld is van begin tot einde gestileerd. Het begint al bij de jurk van Melania Trump die op merkwaardige wijze zwiert, terwijl je aan haar lichaamspose ziet dat ze helemaal geen beweging kán maken. Je kunt uren zoeken naar het touwtje dat aan de jurk trekt, maar je ziet het niet. Weggeretoucheerd waarschijnlijk. Net als de schaduw. De poten van de leeuw hebben een schaduw, de stoelpoten van Trump ook, maar het been van Melania niet. Verder zijn ook alle oneffenheden in hun gezichten even weggepoetst.

Alles moet perfect zijn. De succesvolle zakenman, zijn ‘trophy wife’ en de kleine Barron op de leeuw. Maar dat ding is ronduit knullig. Gelukkig niet een exemplaar geschoten door de andere zonen van Trump, Donald Jr. en Eric, op een van hun omstreden jachtpartijen in Zimbabwe. De kleren voor de foto zijn geleverd door bekende modeontwerpers, maar degene die de schoenen van Trump leverde, heeft een te grote maat meegenomen. Aan de achterkant van de rechtervoet is duidelijk te zien dat de schoenen een maat of twee te groot zijn. Links aan de zijkant zie je dat ook.

Waarschijnlijk was ook de communicatieadviseur van Trump erbij. Kijk maar eens naar zijn handen: de vingertoppen tegen elkaar. Dat heet ‘steepling’. Veel politici doen dat wanneer ze niet weten waar ze hun handen moeten laten en toch sterk en rustig over willen komen. Rutte doet het en Merkel is er kampioen in.

Als je deze uitbundige rijkdom ziet, blijft het een beetje vreemd dat deze man het presidentschap van de VS heeft gewonnen door zich te verzetten tegen de ‘elite’. Voor de detailzoekers: zoon Barron speelt natuurlijk met uitgerekte limousines. Op de grijze staat: Trump Executive Collection…

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →