Emile Ratelband opgepakt voor mishandeling vrouw

Print
Emile Ratelband opgepakt voor mishandeling vrouw

Afbeelding: ANP

Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband (67) is door de politie gistermiddag thuis in het Gelderse Montferland opgepakt vanwege mishandeling. Hij doet zijn verhaal. Volgens Ratelband zette hij een indringer het huis uit. ,,Dat mag toch van minister Van der Steur?"

Het is vrijdagmiddag wanneer er volgens Emile Ratelband een vrouw voor zijn deur staat. ,,Het hek zat dicht, dus moet ze eroverheen geklommen zijn. Dat gebeurt wel vaker." Op dat moment had hij een vriend aan de telefoon, maar doet hij toch open. Hij denkt dat het iemand is die komt collecteren. ,,Voor ik iets kan zeggen, loopt ze de voorkamer in, dus ik denk het zal wel een vriendin van Linda (Ratelbands vriendin red.) zijn."

Vervolgens loopt Ratelband de voorkamer in en daar lijkt de vrouw op hem te staan wachten. Hij stelt zich voor, waarop zij reageert dat ze nog geld van hem krijgt. ,,Ik zeg tegen haar dat ik haar helemaal niet ken. Waarop zij reageert: 'Dat maakt niet uit, ik krijg nog 1.500 euro van u'." Ratelband verzoekt naar eigen zeggen daarop meerdere malen of de vrouw zijn huis wil verlaten.

Er volgt een schermutseling, legt hij uit. De vrouw weigert volgens Ratelband weg te gaan. ,,Ik heb haar gepakt bij haar bovenarm. Ze riep: 'Laat me los'. Op dat moment trok ik aan haar linkerarm en verloor ze haar evenwicht. Ze viel op de grond. Haar bril en telefoon vielen naast haar neer. Ik vroeg haar of ik haar moest helpen met opstaan. Maar zij reageerde met: ,,Nee, ga weg! Moordenaar."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →