Politie houdt 200 tegenstanders Zwarte Piet aan

Print
Politie houdt 200 tegenstanders Zwarte Piet aan

Afbeelding: AD

De politie heeft vandaag in Rotterdam een groep van ongeveer tweehonderd mensen aangehouden die wilden demonstreren tegen Zwarte Piet. Er geldt in de stad een demonstratieverbod, maar omdat ze dit negeerden zijn ze volgens de politie gearresteerd.

De politie hield eerder een bus met deze demonstranten van actiegroep Kick Out Zwarte Piet tegen. Volgens een woordvoerster van de actiegroep mochten ze niet naar Maassluis voor de intocht van Sinterklaas. Ze besloten daarom in Rotterdam te blijven om op het Willemsplein een statement te maken. Volgens een woordvoerster van de politie konden de actievoerders nog naar Maassluis, maar hebben ze er zelf voor gekozen in Rotterdam te blijven. 

,,We wilden de groep escorteren naar Maassluis, maar dat wilden de demonstranten niet. We hebben toen al gezegd dat er demonstratieverbod gold, maar dat negeerden ze. We hebben ze daarom aan moeten houden.'' De arrestanten zijn naar het bureau gebracht. Daar wordt per individu bekeken of er iets ten laste wordt gelegd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →