Moeder zet kind op straat vanwege 'stem' op Trump

Print
In de nasleep van de overwinning van Donald Trump is nu een schokkend filmpje uit Texas opgedoken. Een moeder zet haar zoontje op straat omdat hij het gewaagd had voor de miljardair te stemmen. Niet in het echt natuurlijk, want daar is hij nog veel te jong voor. Zijn school speelde de verkiezingen gewoon na. Het kind huilt wanneer zijn moeder hem de deur wijst.

,,Omdat je voor Donald Trump gestemd hebt", klinkt het uit de mond van zijn moeder. ,,Maak dat je wegkomt." Het jongetje moet ook een bord vasthouden, zodat "de mensen weten waarom hij buiten staat". De inhoud van de tekst? ,,Mijn mama heeft me uit het huis geschopt omdat ik voor Trump gestemd heb."

De zoon zit op de grond en weigert naar buiten te gaan, maar zijn moeder is onverbiddelijk. ,,Ik ga je tonen wat er van komt als je voor hem stemt. Pak je koffer en vertrek! Wij willen geen Donald Trump hier."

"Omdat ik hem veel zie op tv"
In tranen stapt de jongen naar buiten. ,,Dag, Donald Trump-fan", wuift de moeder hem nog na. ,,Maar ik moet naar school morgen", stribbelt hij nog tegen. ,,Daar had je eerder moeten aan denken", klinkt het. ,,Waarom heb je voor hem gestemd op school?" 

Zijn antwoord - ,,Omdat ik hem veel zie op tv"- zint haar duidelijk niet. Ze stapt weg en maakt hem nog één keer duidelijk dat hij niet meer naar huis hoeft te komen. Ook zijn kleine broer huilt intussen en roept dat hij terug moet komen.

Kinderbescherming
Het onthutsende filmpje is in één dag tijd viraal gegaan en lokte zo ook de aandacht van de politie en de kinderbescherming. ,,Ik ben met de familie gaan praten en heb ook het kind gezien. Hij lijkt oké", aldus agent Joe Luera. ,,Ze zei dat het als grap bedoeld was." 

De buren snappen alvast niet wat haar bezield kan hebben. ,,Dit is gewoon gestoord", klinkt het. ,,Mensen moeten dringend eens de impact beginnen beseffen als ze iets op sociale media zetten. Ik woon hier nu al vier jaar, het leek een onberispelijk gezin."

In eerste instantie wilde de moeder haar versie van de feiten voor de camera doen, maar daar is ze inmiddels van afgestapt. Het onderzoek loopt nog.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →