Ronald Colée ontvangt De Bertus in Born

Print

Afbeelding: Zekketusgaw

Ronald Colée heeft zaterdagavond De Bertus ontvangen van De Bessemebènjers uit Born. Colée kreeg de prijs omdat hij zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de Bornse Vastelaovend.

Colée was onder meer oud-prins in 1992 met Bert Leurs als adjudant, oud-prman en lid Raad van Elf, boegbeeld zaate hermenie Sjeng en de Kroateköp, 24 jaar lid van redactie vastelaovesgezèt De Bessem, 11 jaar tv11, 15 jaar ceremoniemeester prinsenreceptie en einzel-/zweizelgänger (met John van Sloun) in optocht, had bijna twintig deelnames aan leedjeskonkoer Born en één LVK-finale met Zèkketusgaw (samen met Nicole Salden). Wat deze prijs extra bijzonder maakt voor Colée is dat Bert zijn neef is. 

Ronald laat op Facebook weten ontzettend trots op te zijn: ,,Zoa greuetsj wie 'ne ichweitneetwie. Vandaag de Bertus gekreege van De Bessemebènjers in Bor. 'ne Pries mit heal väöl emosjoneele waerd, vanwaege de naamgaever: miene väöl te vreug euverleeje 'vastelaoves'-naef Bert Leurs. 24 jaor geleeje miene adjudant, daonao krejatief klankbord en nog väöl mea."

De Bertus
De Bertus wordt sinds de dood van Bert Leurs jaarlijks uitgereikt door de senaat van De Bessemebènjers in Born. Bert Leurs was meer dan 22 jaar secretaris van De Pierewieters en later Bessemebènjers in Born. Hij is op 26 januari 2012 op 49-jarige leeftijd overleden. De prijs werd zaterdag voor de vijfde keer uigereikt.