Maradona wijt afzeggen aan organisatie

Print
Diego Maradona komt vanmiddag niet opdagen bij een benefietbijeenkomst voor de spierziekte ALS bij de Limburgse voetbalclub Heksenberg. De Argentijn wijt dat aan de organisatie. ,,De vlucht, het verblijf en activiteiten zijn mij niet verzekerd.''

Maradona, die dus maandag in Antwerpen ook niet mee zal doen in de herhaling van Argentinië-België uit 1986, neemt de zaak hoog op. ,,De juridische kwesties zijn in handen van mijn advocaat Matías Morla'', aldus de voormalige ster op Facebook.    

Pluisje verontschuldigt zich wel 'bij de mensen die een goede show wilden zien'. ,,Ik hoop dat ik binnenkort mijn eerbetoon aan mijn vriend Jean-Marie Pfaff (voormalig keeper Rode Duivels, red.) kan brengen. Dat verdienen hij en ik.'' 

De organisatoren van de evenementen in Antwerpen en Brunssum, waar het Heerlense Heksenberg tijdelijk speelt, zeggen tienduizenden euro's kwijt te zijn. Zo zijn er voor Maradona en zijn gevolg van elf mensen vliegtickets geboekt en hotelkamers gereserveerd. Er werd donderdag, vrijdag en zaterdag vergeefs op hen gewachten op luchthaven Zaventem. Ook een persoonlijke oproepvan Louis van Gaal aan Maradona afgelopen vrijdag mocht niet baten.

Het evenement bij voetbalclub Heksenberg gaat ook zonder Maradona door. Naast de aan ALS lijdende ex-voetballer Fernando Ricksen komt ex-Feyenoorder Kevin Hofland naar de benefietbijeenkomst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →