Weergaloze soap met traan

Print
 Weergaloze soap met traan

Fernando Ricksen, zwaar teleurgesteld omdat zijn held Diego Maradona in Dubai bleef. Afbeelding: Ermindo Armino

Ja, het had een historische rendez-vous moeten worden. Maar het eindigde in een onovertroffen soap met louter verliezers en kluiten modder over en weer. Ofwel: de dag dat Diego Armando Maradona niet naar Heksenberg kwam.

Zaterdag, 9.15 uur : Oh Heilige Maagd van Buenos Aires, komt-ie wel of komt-ie niet? Op Dubai International Airport stijgt een tweemotorige Boeing 777 op voor een vlucht van zes uur en 54 minuten naar Brussel, Zaventem. In Heerlen, 5153 kilometer verderop, loopt de spanning op bij Christian Petermann. 
Controversieel raadslid, glamourfotograaf en Rolls Royce-rijder, maar vooral specialist in grootse en meeslepende projecten die elk voorstellingsvermogen tarten. Met de zoon van drugsbaron Pablo Escobar bouwt hij naar eigen zeggen aan een computergame. En nu bezweert hij – echt waar - Diego Maradona naar de nietige amateurclub Heksenberg te halen. 
Maar de enige die dat nog gelooft is Petermann zelf. Maradona, die met zijn goddelijke status lak heeft aan alle aardse wetten, heeft al twee eerdere vluchten laten schieten. 

10.57 uur: Petermann stuurt stampvoetend een vlammende tweet de wereld in. Diego #Maradona NIET op de #Emirates vlucht. Tijd voor 4 weken bootcamp met Louis van Gaal. De oud-bondscoach heeft in een videoboodschap Maradona persoonlijk gesmeekt om toch naar Heksenberg te komen. Vooral omdat ook Fernando Ricksen aanwezig zal zijn, ALS-patiënt en vurig hopend op een rendezvous met zijn grootste idool. Heksenberg heeft een verwarmd feestpaviljoen neergezet, beveiligers geregeld en verwacht 1500 toeschouwers die elk vijftien euro betalen. Maar alles hangt nu aan een flinterdun draadje. 

12.41 uur: Waar Petermann nog niet aan een fiasco wil denken, pakt Heksenberg zijn verlies: allen die een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug, schrijft voorzitter Henk Butink in een mail aan sponsors, sympathisanten en vrijwilligers. Petermann daarentegen claimt dat hij nieuwe info heeft gekregen: er zijn opnieuw vliegtickets geboekt voor Maradona en zijn bonte gevolg van Arabieren, Napolitanen en andere aanbidders. Bokito-taal: „Zondag staat de Rolls Royce Ghost 2 paraat.” 

17.18 uur: Jean-Marie Pfaff is in zijn villa in Brasschaat de vertwijfeling nabij. De kleurrijke Belgische oud-doelman is de aangewezen gastheer van ‘dikke vriend’ Maradona tijdens diens Benelux-tour, maar wacht net als iedereen tevergeefs. Maradona is groots aangekondigd als dé topattractie vandaag in het sportpaleis van Antwerpen, waar de match België- Argentinië van het WK 1986 opnieuw wordt gespeeld. Om zijn gemoedstoestand te beschrijven, stuurt Pfaff een video door waarin hij, weergaloos vals zingend, met Frans Bauer een smartlap verkracht. Titel: Ik ben zo eenzaam zonder jou. 

20.41 uur: No! Nee, dus. In drie talen zet Maradona op zijn facebookpagina een niet mis te verstane boodschap. Hij zet geen stap in welke Boeing dan ook. Maradona is laaiend omdat er ‘problemen in de organisatie’ zijn. „Ik weet niet hoe mijn vervoer is, waar ik verblijf, welke activiteiten ik moet doen.” Hij schermt zelfs met een advocaat in Argentinië, Matias Morla. De Belgische organisatie, die contracten met Maradona heeft getekend, is verbijsterd. Het omboeken van alle vliegtickets heeft een schadepost van naar verluidt 120.000 euro opgeleverd. De suite in het Hilton Antwerpen is voor vijf dagen geboekt. En wie betaalt de escortdames die - volgens een hardnekkig gerucht - in royale troepen zijn besteld? 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 Reageren? roel.wiche@delimburger.nl