Na het wegblijven van Maradona volgt nu het moddergevecht

Print
Na het wegblijven van Maradona volgt nu het moddergevecht

Afbeelding: ANP

De organisator die vergeefs probeerde Maradona naar België te halen, de Vlaming Jurgen Vannieuwkerke, zegt dat er geen concrete afspraken zijn gemaakt dat de voetballegende Maradona ook naar Nederland zou komen.


In het Antwerpse Sportpaleis werd gisteren de halve finale van de Rode Duivels tegen Argentinië op het WK van 1986 dunnetjes overgedaan voor het goede doel. Maar net als de afgelopen dagen schitterde hoofdgast Maradona door afwezigheid. 

De organisator, de West-Vlaming Jurgen Vannieuwkerke, kon op een persconferentie de absentie van ‘Pluisje’ niet verklaren. „Ik heb hemel en aarde bewogen om hem hier te krijgen. De contracten waren getekend, we hebben aan al zijn eisen voldaan. Dit wordt een zaak voor advocaten.” 

De contracten met Maradona gingen alleen over een galadiner op vrijdag in Antwerpen en de benefietwedstrijd van gisteravond, dus niet over een uitstapje naar Brunssum. „Daarover zijn geen concrete afspraken gemaakt. Wij hebben geen contract getekend met Christian Petermann”, zegt Vannieuwkerke resoluut. De suggestie dat Petermann Maradona’s komst via oud-keeper Jean-Marie Pfaff regelde, spreekt hij tegen, en de oud-keeper - ook op de persconferentie - schudt driftig van nee. Vannieuwkerke: „Petermann zou me een concreet voorstel sturen over Maradona’s uitstapje naar Heksenberg en de ontmoeting met Fernando Ricksen. Maar dat voorstel heb ik niet gekregen.”

„Onzin’’, reageert Christian Petermann. „Nu doet Vannieuwkerke alsof hij van niets weet. We hebben twee weken geleden de deal in Brasschaat beklonken, bij Jean-Marie Pfaff thuis.” Volgens Petermann heeft hij alle afspraken over de komst van Maradona gemaakt met het bedrijf van Pfaff „en daar weet Vannieuwkerke alles van. Alles zou via zijn dochter Kelly Pfaff lopen.” 

Voorzitter Henk Butink van voetbalclub Heksenberg bevestigt dat zijn club alleen met Pfaff zaken wilde doen „omdat wij hem persoonlijk kennen”. Butink zegt dat hij een contract tussen Petermann en het evenementenbureau van Pfaff heeft gezien. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →