Python in Efteling gaat drie maanden dicht

Print
Python in Efteling gaat drie maanden dicht

Afbeelding: ANP

De Python in de Efteling gaat komend jaar bijna drie maanden dicht. De stalen achtbaan ondergaat van 10 april tot en met 30 juni een flinke onderhoudsbeurt.

Volgens de onderhoudspagina van het pretpark gaat ook Pagode, de uitkijktoren van de Efteling, voor een langere periode dicht. De toren sluit van 3 april tot en met 2 juni. Ook achtbaan De Vliegende Hollander krijgt tussen november en januari een opfrisbeurt.

Dit jaar ging de 35 jaar oude achtbaan al zes keer dicht vanwege onderhoud. Het pretpark koos er toen voor om de Python steeds enkele dagen te sluiten in plaats van een langere periode. Volgens een woordvoerder van de Efteling is er nog geen sprake van een grootscheepse renovatie. ,,We hebben een paar jaar geleden de treinen vervangen en geschilderd, dus kan de Python er voorlopig nog tegen.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →