'De vijf hoeren waren al geregeld. Blond, niet groter dan 1.70 en met cup 85C'

Print
'De vijf hoeren waren al geregeld. Blond, niet groter dan 1.70 en met cup 85C'

Afbeelding: ANP

Wilfred Genee maakte de nukken van Diego Maradona al een keer eerder mee. 'Het leek alsof we in een slechte maffiafilm waren beland.'

De hoeren waren al geregeld. Vijf om precies te zijn. Stuk voor stuk blond, niet groter dan 1.72 meter en bedeeld met cup 85C. Precies zoals hij het wenste. Ook met de financiële afspraken leek alles in orde. 

Maar in het weekend dat Sinterklaas onder zware beveiligingsmaatregelen zijn intrede deed, Gordon (alweer?) het einde van zijn zangcarrière aankondigde en Oranje 'het beste Luxemburg aller tijden' (aldus Danny Blind) voetballes gaf, liet 'Pluisje' op geheel eigen wijze grote groepen teleurgestelde fans in België en Limburg zitten. 

Tot vier keer toe werden de businessclass tickets van maar liefst twaalf mensen omgeboekt. Kostenpost: 120.000 euro. Ook de zes afgehuurde suites in het Hilton van Antwerpen, inclusief bewaking, bleven het hele weekend ongebruikt. Voor een ieder die 750 euro per persoon had betaald om zich op het gala in België te vergapen aan Maradona werd het zaterdag een zure avond. Op zondag zat men in Limburg bij Heksenberg vergeefs te wachten op de aanwezigheid van de volgevreten wereldster. 

Voor zo'n 40.000 euro zou hij daar 1 penalty (!) op Jean-Marie Pfaff nemen. Het geld dat deze bijeenkomst moest opbrengen, zou worden besteed aan een documentaire over Fernando Ricksen, die ondanks zijn broze fysieke gesteldheid uit Valencia was overgekomen om zijn held van weleer te ontmoeten. Woedend was organisator Christian Petermann. Hij wist nog wel een Argentijnse piloot die Maradona in de toekomst op geheel eigen wijze zou kunnen vervoeren, daarbij verwijzend naar het dictatoriale bewind in de jaren zeventig in Argentinië, waarbij gevangenen levend uit vliegtuigen werden gegooid. Een uiterst stijlvolle reactie dus. Zoals Holland Sport ooit in een vaste rubriek vooruit liep op het overlijden van 'El Diego'.

Zelfs een oproep van Louis van Gaal aan Maradona, geregeld door Dirk Scheringa, mocht niet baten. Maradona noemde de organisatie onbetrouwbaar. Al met al kwam de schade van deze grap op zo'n vijf ton. 

Een kostelijk verhaal, maar hoe naïef kun je zijn? In 2001 mocht ik namens RTL de afscheidswedstrijd van Maradona verslaan. Een onvergetelijke ervaring. Alles rondom Maradona ademde corruptie en bedrog. Accreditaties klopten niet, afspraken werden niet nagekomen en voor alles moest worden bijbetaald. Nog voor onze cameraploeg het veld had bereikt, was de 1200 dollar smeergeld om de stewards te paaien al gejat.

De wedstrijd zelf was een schertsvertoning. Voor 50.000 huilende Argentijnen nam El Diego in La Bombonera op pijnlijke wijze afscheid. Hij was zo dik dat hij bijkans struikelde over de middenlijn. Ook op de persconferentie na afloop was hij scherper dan Wim Kieft in zijn slechtste dagen. Het leek alsof we in een slechte maffiafilm waren beland. Collega Raymond Bouwman had met het illustere management van El Diego een (financiële) afspraak gemaakt voor een interview. Liefst acht dagen moest hij in het hotel van Maradona wachten voor dit lukte. Tot die tijd zag hij de deur van de hotelkamer enkel open gaan om er hoeren in en uit te laten.

Inderdaad, blond, niet groter dan 1.72 meter en cup 85C. Maar zelfs dat kon hem dit keer niet verleiden.