Eis: 16 jaar cel voor jaloerse ex die Raja doodschoot

Print
Eis: 16 jaar cel voor jaloerse ex die Raja doodschoot

Afbeelding: AD

Ferry de G., die in juni 2015 in Hoofddorp zijn ex-vriendin Raja Draaisma doodschoot, moet als het aan justitie ligt 16 jaar de cel in. De G. had een wapenvergunning én een pistool, maar beweert desondanks dat hij uit zelfverdediging handelde. Maar volgens getuigen schoot de jaloerse De G. zijn ex in koelen bloede dood.

Ferry de G. had een maand of negen een relatie met Raja. De Zaandammer was zo jaloers dat hij zelfs afluisterapparatuur in haar auto plaatste. Toen ze dát ontdekte verbrak ze de relatie met Ferry, maar hij probeerde haar herhaaldelijk terug te krijgen. 

Zelfmedelijden
Ferry de G. had tijdens de rechtszaak in Haarlem vooral medelijden met zichzelf. Zijn wapen zou nog bij Raja hebben gelegen en zij zou hém hebben willen neerschieten, waarna hij uit zelfverdediging het wapen afpakte en haar neerschoot. Dat wilde Ferry de rechter althans doen geloven. Volgens getuigen was hij met het wapen van huis weggegaan en schoot hij haar weloverwogen neer, twee keer in haar lichaam en één keer in haar hoofd. 

De G. - die volledig toerekeningsvatbaar wordt geacht - had geen wapen mogen hebben. Hij had een vergunning maar was geen lid van een schietvereniging. De officier van justitie ziet het doodschieten van Raja als 'een koelbloedige afrekening' en eiste vanochtend 16 jaar cel voor Ferry de G wegens moord. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →