Bizarre beelden: Soldaten ontsnappen op het nippertje aan bomauto IS

Print
Niet alleen rond de Iraakse stad Mosul, maar ook rond het Syrische Raqqa wordt hard gevochten tegen terreurbeweging Islamitische Strijd. En precies daar ontsnapte enkele Peshmerga, vergezeld door Franse soldaten, op het nippertje aan een aanslag door een bomauto. Dit is te zien op beelden die de soldaten zelf maakten.

De video werd gefilmd door één van de soldaten. Op de beelden is te zien hoe een vrachtwagen in de verte op hen afkomt. De bedoelingen van de vrachtwagenchauffeur worden snel duidelijk en de militairen proberen het voertuig te stoppen door het vuur te openen. Dit lukt echter niet direct.

Eén van de Peshmerga vuurt een raket af, maar ook die mist doel. Eén van de Franse soldaten kan uiteindelijk - ook met een raket - het doel raken. De ontploffing die daarop volgt, maakt duidelijk aan wat de soldaten ontsnapt zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →