Amerikaanse zakenvrouw noemt Michelle Obama 'aap op hoge hakken'

Print
Amerikaanse zakenvrouw noemt Michelle Obama 'aap op hoge hakken'

Afbeelding: ad

De directrice van een grote Amerikaanse stichting is ontslagen vanwege een tweet waarin ze voormalig First Lady Michelle Obama ,,een aap op hoge hakken" noemt. De burgemeester van een dorpje in West Virginia ligt onder vuur vanwege haar positieve reactie op de opmerking.

Pamela Ramsey Taylor was directrice van de Clay County Development Corporation, een door de overheid gesubsidieerde stichting gespecialiseerd in dienstverlening aan ouderen en armen. Taylor verzond kort na de overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen een tweet waarin ze inhakte op Obama. 

Elegant
,,Het zal zo verfrissend zijn om een elegante, beeldschone en deftige First Lady in het Witte Huis te hebben," zei ze over voormalig naaktmodel Melania Trump. ,,Ik ben die aap op hoge hakken zat."

Beverly Whaling, de burgemeester van Clay in West Virginia, vond het een hilarische opmerking. ,,Je hebt mijn dag gemaakt, Pam," aldus Whaling in een reactie op de tweet.

De tweet werd honderden keren op sociale media gedeeld, voordat hij werd verwijderd. Een online petitie om de twee uit hun positie te krijgen werd ondertekend door bijna 85.000 gebruikers. 

Excuses
Het duo heeft excuses gemaakt voor hun opmerkingen. Whaling liet aan The Washington Post weten dat ze het niet zo had bedoeld. ,,Mijn opmerking was helemaal niet racistisch bedoeld. Wat ik eigenlijk bedoelde is dat mijn dag was gemaakt door de verandering in het Witte Huis. Ik verontschuldig me als ik hier iemand mee heb gekwetst. Iedereen die mij kent, weet dat ik geen racist ben."

Taylor plaatste een verontschuldiging op haar persoonlijke Facebook, maar dat mocht niet baten. Volgens een vertegenwoordiger van Clay County Development Corporation is ze van haar functie ontheven.