Fernando Ricksen eist toegang tot gezamenlijk vermogen

Print
Fernando Ricksen eist toegang tot gezamenlijk vermogen

Afbeelding: ANP

Ex-voetbalinternational Fernando Ricksen (40) wil van zijn voormalige echtgenote Graciela L'Ami weten waar het gezamenlijke vermogen is gebleven dat na hun echtscheiding in 2009 nog moet worden verdeeld. Zijn advocaat Ivo Sigmond eiste dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar toegang tot het geld.

 

Volgens Ricksen, die lijdt aan de dodelijke ziekte ALS, schuift de vrouw het geld van rekening naar rekening om het uit zijn zicht te houden. De rechtszaak vond op verzoek van L'Ami achter gesloten deuren plaats.

De rechtbank en het gerechtshof hebben inmiddels aangegeven dat  L'Ami haar ex-man geld moet betalen, maar de ex-voetbalvrouw is tegen de uitspraak van het hof in cassatie gegaan. Hierdoor hoeft ze het geld nog niet te betalen. De procedure bij de Hoge Raad loopt nog. 

Leeggehaald
Ricksen en L'Ami zijn al zestien jaar verwikkeld in een juridische strijd om het gemeenschappelijke vermogen, dat in totaal een bedrag van ruim 950.000 euro waard is. Volgens Sigmond zijn alle bekende rekeningen leeggehaald en is het Ricksen een raadsel hoeveel geld er nog is. Hij spreekt van een ,,juridische martelgang." De ex-voetballer vreest dat zijn deel van het geld wordt opgemaakt. ,,Er is totale onzekerheid", aldus Sigmond. ,,Straks hebben we tot de Hoge Raad geprocedeerd en is er niets meer."

Dit voorjaar werd volgens de raadsman bijna 500.000 euro ontdekt op een Spaanse rekening die aan L'Ami behoorde. Kort daarop werd deze leeggehaald. Van het bedrag vond volgens de raadsman zo'n 250.000 euro zijn weg naar de rekening van het advocatenkantoor dat haar zaken behartigt. Maar op het moment dat Ricksen daarop beslag wilde leggen, was het geld weg.