Harvey (14) heeft 2,5 miljoen op de bank door gat in de markt

Print

Afbeelding: Dailymail

Hij mag dan nog maar 14 jaar zijn, toch kunnen zakenlui een voorbeeld nemen aan Harvey Millington. Toen de middelbare scholier uit het Engelse Taunton vorig jaar het idee kreeg om een systeem te ontwikkelen dat Britse automobilisten herinnert hun wegenbelasting te betalen, was dat het begin van een lucratieve business.

Het succesverhaal van Harvey begon in maart 2015, toen autobestuurders door een wijziging van de wet in Groot-Brittannië niet langer een 'belastingschijf' achter hun voorruit mochten plaatsen. Op die schijf stond de datum waarop ze hun wegenbelasting moesten betalen. Veel automobilisten vergaten daarom af te rekenen aan de fiscus.

Ook de vader van Harvey, de 46-jarige Howard, worstelde met dit probleem. Dat bracht de jongen op het idee om een papieren vervangschijf te ontwerpen. Voor slechts 5 euro bood hij die aan op een website. Zijn vader leende hem 2.500 euro om zijn bedrijfje op te starten.

Glamping
In een mum van tijd had de jongen 25.000 schijven aan de man gebracht, en had daardoor plots 115.000 euro op zijn rekening staan. De kleine zakenman besloot 50.000 euro te investeren in een lap grond van 12.000 vierkante meter, ongeveer twee voetbalvelden groot.

Zijn plan? Een terrein voor glamping te beginnen, een plek waar je luxueus kunt kamperen. Maar zo ver kwam het niet, want de grond bleek in een gebied te liggen waar een projectontwikkelaar zijn oog op had laten vallen.

Die wilde er een woonproject van maken en klopte bij Harvey aan om het stuk land te kopen. ,,Het aanbod bleek een bedrag van 2,5 miljoen euro te zijn. Dat konden we niet weigeren. Wat een bedrag!", aldus de jongen tegen Daily Mail.

Politieschool
Ondanks zijn succes als zakenman blijft Harvey met beide voeten op de grond. Hij wil graag politie-officier worden en volgt een opleiding op de politieschool.

,,Ik hou hem wel in de gaten", lacht zijn vader. ,,Als hij naast zijn schoenen begint te lopen, zal ik hem op zijn vingers tikken. Ik heb hem geleerd dat het goed is om hard te werken in het leven. En dat doet hij."