Moordverdachte toont verzameling wapens

Print
Moordverdachte toont verzameling wapens

De wapens die Thomas op Instagram plaatste. Afbeelding: AD

De 20-jarige Thomas B. uit Ede, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van zijn 19-jarige plaatsgenote Willianne van Stempvoort, bezit een aanzienlijke verzameling wapens. Dat blijkt uit foto's op zijn Facebookpagina en Instagram-account.

 

B. plaatste op 28 september een foto van zijn wapencollectie, die hij voor de gelegenheid had uitgestald op zijn bed: een honkbalknuppel, een luchtdrukbuks, twee machettes, een bijl, drie grote dolken of jachtmessen en een aantal zakmessen. De vraag van een Instagram-vriend of dit zijn collectie betrof, beantwoordde B. met 'Jaa'. 

Een kleine maand later plaatste hij een nieuwe foto. Dit keer met nóg meer slagwapens, waaronder knuppels met spijkers, twee nieuwe kapmessen en een grote bijl.

Niet handig
De advocaat die B. verdedigt, kan niet inhoudelijk op de zaak reageren. Zijn cliënt zit in beperking: hij mag geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat. Over de foto's van de wapenverzameling zegt hij: ,,Dit soort foto's plaatsen is in zijn algemeenheid al niet handig of verstandig..."

De 20-jarige werd op woensdag 9 november gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Van Stempvoort. Bij de huiszoeking dacht de politie explosieven aangetroffen te hebben, maar na onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst bleek dat het vals alarm was.

Relatie
Wat de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer is, wil het rechercheteam dat de zaak onderzoekt niet zeggen. Uit de Facebook- en Instagram-contacten van de verdachte en het slachtoffer blijkt dat ze gemeenschappelijke kennissen hebben. Facebookvrienden van B. rouwen openlijk om de dood van Willianne.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →