Kinderen Ratelband onder toezicht kinderbescherming

Print
Kinderen Ratelband onder toezicht kinderbescherming

Emile Ratelband. Afbeelding: ANP

De kinderen van Emile Ratelband (67) en zijn ex-vrouw Moon komen onder toezicht te staan van de kinderbescherming. Dat bevestigen beide partijen. Er wordt nu een oudervoogd aangewezen die boven de moeder en de vader staat.

Emile Ratelband ligt al een tijd overhoop met zijn ex-vrouw. De twee gingen vier jaar geleden uit elkaar. Moon beweert dat Ratelband haar geslagen heeft. Hij ontkent. Die zaak is nog in behandeling, nadat Ratelband twee keer in het ongelijk werd gesteld, is hij in cassatie gegaan. 

Opgelucht
Emile Ratelband is opgelucht door de uitspraak. ,,Na drie- en half jaar is er eindelijk een oplossing. Er is nu zekerheid." Ook zijn advocaat Carlo Liefting is blij met de uitspraak. ,,Er waren veel zorgen, maar vooral zorgen over de moeder. Nu moeten ze wel met elkaar gaan communiceren."

De raadsman van Ratelband geeft aan dat Moon en haar advocaat zich niet neerleggen bij de uitspraak. ,,Ze gaf aan nooit meer contact met Emile Ratelband te willen hebben. Ook de advocaat zei dat de moeder nooit meer om de tafel wil met hem."

De advocaat van Moon was niet in de gelegenheid om al op de uitspraak te reageren.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →