Nieuwe acties tegen Zwarte Piet

Print
Nieuwe acties tegen Zwarte Piet

Afbeelding: ANP

Actievoerders hebben aangekondigd tegen Zwarte Piet te willen protesteren bij 'De Club van Sinterklaas', een groot Sinterklaasfeest op zondag 27 november in Ahoy in Rotterdam. De actievoerders zeggen vreedzaam te willen protesteren.

De organisatie is door de politie op de hoogte gesteld dat tegenstanders van Zwarte Piet actie willen voeren in Rotterdam, zegt woordvoerder Maxime Bezembinder. ,,Verder weten we nog niets.'' Een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb vertelt dat de komende dagen met de organisatie wordt gesproken over de actie. 

Demonstranten
Afgelopen zaterdag werden in Rotterdam bijna tweehonderd demonstranten opgepakt door de politie. Zij wilden in plaats van bij de nationale intocht in Maassluis demonstreren bij de intocht van Sinterklaas in Rotterdam. Omdat de burgemeester voor die dag een demonstratieverbod had ingesteld, werden ze opgepakt. Later op de avond werden ze - op één na - weer vrijgelaten. Amnesty Intenational heeft de arrestatie van de demonstranten afgekeurd. De mensenrechtenorganisatie vindt dat de politie onderzoek moet doen naar het geweld dat is gebruikt.

'Heel erg leuk feest'
De Club van Sinterklaas is oorspronkelijk een televisieserie over de avonturen van de Sint en zijn Pieten, de laatste jaren zijn er ook bioscoopfilms gemaakt. Het Feest van de Club van Sinterklaas is een theatershow die al jaren afwisselend in Ahoy en onder meer de Jaarbeurs in Utrecht wordt opgevoerd. Deze editie is nog niet uitverkocht, meldt de organisatie. ,,Maar we hopen volgende week wel uitverkocht te zijn. Het wordt gewoon een heel erg leuk feest.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →