Weerbericht Helga van Leur gaat de mist in

Print
Weerbericht Helga van Leur gaat de mist in

Afbeelding: AD

Het was niet de dag van Helga van Leur. De populaire weervrouw van RTL ging tijdens haar weerpraatje tot drie keer toe de fout in. Iets wat haar zelf ook opviel. ,,Het gaat lekker vandaag", riep ze uit.

Nadat ze de gebruikelijke weerfoto's heeft doorgenomen, komt Van Leur aan bij het weer in Europa. Ze wil aangeven dat bij de Noordkust van Algerije zware onweersbuien zijn, maar ze komt niet meer op de naam van het Afrikaanse land. 

Eerst noemt ze het land Marokko, maar de weervrouw beseft al snel dat ze fout zit. ,,Nee Marokko ligt daar. Wat daar dan ligt. Ik weet het altijd behalve als je live op televisie bent, dan weet je het niet meer", zegt ze lachend.

Eiland
Ze lijkt vervolgens onverstoorbaar verder te gaan, maar dan gaat ze opnieuw de mist in. Van Leur wil aangeven dat het in Cyprus 24 graden wordt, maar ook daar raakt ze de naam van het eiland kwijt. ,,Gaat lekker raar he. Daar waar ik weet waar dat eiland ligt, maar nu even niet", zegt ze enigszins verward.

Toch laat ze zich door al tegenslag niet uit het veld slaan. In het volgende item verspreekt ze zich echter opnieuw. Ze komt er niet meer uit op welke manier de mistlampen aan moeten. ,,Nou, ja! Gaat lekker vandaag. Voor of achter. We zoeken het voor u op."

Op Twitter reageert Van Leur met humor op het rommelige weerbericht. ,,Laten we het erop houden dat de eerste twee minuten goed ging." Ze bedankt ook haar volgers nog voor de lieve berichtjes die ze kreeg.