'Tientallen gewonden bij aanslag koffiehuis'

Print
'Tientallen gewonden bij aanslag koffiehuis'

Afbeelding: AD

Bij een aanslag op een koffiehuis in de Turkse stad Gaziantep zijn dinsdagavond tientallen gewonden gevallen. Dat melden Turkse media. Volgens ooggetuigen gooiden onbekende mannen enkele granaten naar de zaak.

De aanslag vond plaats in de wijk Düztepe. Hulpdiensten rukten massaal uit na het geluid van een zware explosie. De politie is een klopjacht begonnen op de daders. 

Eerdere aanslagen
In augustus en mei vielen bij bomaanslagen in Gaziantep bijna honderd doden. Eerstgenoemde aanslag vond plaats tijdens een Koerdische bruiloft. Daarbij kwamen ruim 50 mensen om het leven onder wie 22 kinderen.

De zelfmoordaanslag was het werk van een kind dat tussen de twaalf en veertien jaar oud was, zo maakte de Turkse premier Erdogan later bekend. Islamitische Staat (IS) zou volgens hem achter de aanslag hebben gezeten. De aanslag in mei vond plaats bij een politiebureau. Achttien agenten en vier burgers raakten er gewond door een autobom.  

Gaziantep ligt in het zuiden van Turkije, een uur rijden van de Syrische grens.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →