Bouwvakker tekent modellencontract

Print
Bouwvakker tekent modellencontract

De foto die het spreekwoordelijke balletje voor Libert deed rollen. Afbeelding: AD/Danika Magdalena

Net iets meer dan een week nadat een foto van hem in werkkloffie compleet 'viraal' ging, heeft bouwvakker Nicky Libert (26) een modellencontract ondertekend.

Libert werd terwijl hij beton stond te storten in Amsterdam benaderd door ene Danika Magdalena, of ze hem mocht fotograferen. Nadat ze de foto een week later op internet zette 'ontplofte' het Instagram-account van Nicky. Zijn huidige aantal volgers is nu meer dan 35.000.

Naast aandacht van media uit binnen- en buitenland benaderden ook verschillende bedrijven hem. Maandagavond tekende hij voor twee jaar bij Elite Models, een internationaal bureau met meer dan 25 vestigingen wereldwijd. 

Vorige week woensdag meldde hij zich op het kantoor aan de Keizersgracht voor een test shoot en gesprek. "Normaal schijnt het dan nog wel even te duren voor je van ze hoort, maar ik kreeg die middag nog een contract mee. Dat heb ik een paar dagen goed doorgenomen en nu gaat 'ie dinsdagavond op de post." 

Theeverkoper
Daarmee kan Nicky met recht de 'Arshad Khan van Amsterdam' genoemd worden. De theeverkoper uit Pakistan werd net als Libert tijdens zijn werk gefotografeerd, en is inmiddels ook model. "Ik heb de eerste paar dagen nadat het zo'n ding werd wel even vrij genomen om het allemaal om het op me in te laten werken", zegt Libert. "Maar inmiddels ben ik er aardig aan gewend." 

Elite Models is de komende twee jaar de tussenpersoon tussen Nicky en ontwerpers en bedrijven die de Amsterdammers graag in hun kleding zouden zien lopen. En er wordt hoog ingezet. "Ze gaan me eerst aanbieden als catwalkmodel bij high end-merken. We beginnen hoog. Kan ik het altijd nog een treetje later proberen." Dat hij een internethit op zijn naam heeft staan helpt daar een hoop bij. "Er worden nu klussen gezocht, maar promotie is bijna niet nodig." 

Wanneer hij zijn eerste klus binnen heeft en vastigheid als model in zicht is, overweegt Libert zijn huidige werk als bouwvakker op te zeggen. Nu nog even niet. Tot die tijd krijgt hij alle ruimte voor de ontstane gekte. "Ik heb echt mazzel met mijn baas. Die zegt zelf ook 'je bent gek als je dit niet met twee handen aanpakt, Nick'."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →