Verdachte Posbankmoord legt bekentenis af

Print
Verdachte Posbankmoord legt bekentenis af

Afbeelding: ANP

De Boekelse verdachte van de Posbankmoord, Frank S. heeft de politie verteld dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Alex Wiegmink. Zijn advocaat Annette Layendecker bevestigt dat hij een volledige bekentenis heeft afgelegd.

Volgens haar geldt dat niet voor de andere verdachte, Souris R. uit Veghel. Van beide verdachten is vrijjdag het voorarrest met negentig dagen verlengd. Beide verdachten krijgen nu wel wat meer bewegingsvrijheid, ze mogen onder meer weer familiebezoek ontvangen en media volgen.

Op 15 februari is in de rechtbank van Arnhem een zogeheten regiezitting, waarbij de advocaten mogen aangeven wat ze nog onderzocht willen hebben. De Osse advocaat Laeyendecker noemt Frank S. 'de ideale verdachte': ,,Hij verleent volledige medewerking aan het onderzoek."

De Boekelaar stapte ruim twee weken geleden naar de politie, nadat Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteedde aan de moord uit 2003. Het motief voor de moord blijft vooralsnog onduidelijk. ,,Het heeft in elk geval niks met drugs te maken", aldus Laeyendecker. Wat het dan wel was? ,,Dat kan ik nog niet zeggen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →