'We hebben nog 1000 jaar op aarde'

Print
'We hebben nog 1000 jaar op aarde'

Stephen Hawking. Afbeelding: Photo News

Volgens kosmoloog en natuurkundige Stephen Hawking heeft het menselijk ras nog maar duizend jaar op deze planeet voordat het uitsterft. Dat zei hij tijdens een toespraak bij Oxford Union, schrijft The New York Post.

,,Ik denk niet dat we nog duizend jaar overleven zonder onze fragiele planeet te verlaten'', aldus de wetenschapper. Het is niet voor het eerst dat hij een dergelijke waarschuwing geeft. In 2011 zei hij ook al dat het tijd wordt om de aarde te verlaten, omdat onze ,,zelfzuchtige en agressieve genen de mens op aarde de das om zullen doen''.

Volgens Hawking zijn de grootste boosdoeners op dit moment de vooruitgangen in de technologie, de steeds groter wordende kans op een nucleaire oorlog en de gevaren van de klimaatverandering. Onze enige hoop is volgens hem een andere planeet vinden waar we kunnen leven. 

,,We moeten de ruimte in blijven gaan voor de toekomst van de mensheid'', zei Hawking. De 74-jarige kosmoloog moedigde studenten dan ook aan om ,,nieuwsgierig te blijven''en herinnerde hen om ,,naar de sterren te kijken en niet naar je voeten''.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →