Moeder laat pasgeboren baby achter op wc om vliegtuig te halen

Print
Moeder laat pasgeboren baby achter op wc om vliegtuig te halen

Afbeelding: AD

De baby die vorige week in een prullenbak op een vliegveld in Oostenrijk werd aangetroffen, werd achtergelaten omdat zijn moeder haar vlucht niet wilde missen. De moeder is gearresteerd en zit in de gevangenis, meldt de Britse krant Metro.

De moeder is een 27-jarige Nigeriaanse die vanuit Minsk, de hoofdstad van Belarus, naar Washington vloog. Naar eigen zeggen liet ze haar baby achter omdat ze haar aansluitende vlucht niet wilde missen. De politie vond de kersverse moeder vlakbij de wc waar ze haar kind had gekregen en had achtergelaten. De vrouw zat onder het bloed en maakte volgens de politie een verwarde indruk. 

De moeder zegt zelf dat het kind doodgeboren was, maar het kind zou in het ziekenhuis aan zuurstofgebrek zijn overleden. De exacte doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Gevangenis

De vrouw zit nu in de gevangenis te wachten tot haar rechtszaak begint. Aanklager Friedrich Koehl zegt dat ze mogelijk wordt aangeklaagd voor ,,het vermoorden van een kind bij de geboorte''. In Oostenrijk staat daar een gevangenisstraf tussen de zes maanden en vijf jaar op.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →