Man rijdt fietsster (77) dood en vlucht te voet weg

Print
Man rijdt fietsster (77) dood en vlucht te voet weg

Afbeelding: HBVL

Een Franse chauffeur heeft vrijdagochtend bij een inhaalmanoeuvre in het West-Vlaamse Pittem een fietser van het fietspad gemaaid. De vrouw overleed ter plaatse. De chauffeur, die met zijn wagen in de gracht was beland, stapte uit zijn wagen en vluchtte weg. De politie houdt een zoekactie naar de man.

Het vreselijke ongeval gebeurde omstreeks 10 uur vrijdagochtend. Een getuige werd op een bepaald moment langs rechts voorbijgestoken door een personenwagen met een Franse nummerplaat. Die gebruikte het fietspad en de grasberm als inhaalstrook. Iets verderop probeerde de wagen op dezelfde manier een andere wagen voorbij te steken, net op het moment dat een 77-jarige vrouw op het fietspad reed. De vrouw werd door de wagen gegrepen en weggekatapulteerd.

Omstanders ontfermden zich nog over de vrouw, maar zij overleed voordat de ambulance ter plaatse kon komen. De personenwagen van de Franse chauffeur belandde in de gracht. De jongeman kon op eigen kracht uit zijn wagen klimmen en zette het op een lopen. Enkele omstanders zetten nog de achtervolging in, maar de man kon ontkomen. De politie houdt momenteel een zoektocht naar hem. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →