Rowwèn Heze-frontman Jack Poels: ‘Ik leid natuurlijk een raar leven’

Print
Rowwèn Heze-frontman Jack Poels: ‘Ik leid natuurlijk een raar leven’

Afbeelding: Roy Wanders

Frontman Jack Poels (59) van Rowwèn Heze wordt volgend jaar zestig, maar van afbouwen is nog lang geen sprake. De slotconcerten van zijn band zijn net achter de rug, en deze maand komt er van zijn hand een boek met twee luister-cd's uit. Morgen spreekt hij in L-Magazine over zijn ambities, de muziek en de liefde.

Poels kijkt niet op tegen zijn zestigste verjaardag, geeft hij aan. ,,Het is een leuk getal om een liedje over te schrijven, maar verder heb ik er niets mee. Dat had ik ook niet toen ik vijftig werd. Ik word ouder, maar ik merk het niet. Natuurlijk ben ik ’s ochtends wat strammer, maar eerlijk gezegd had ik daar vroeger ook al last van. Ik ben gewoon niet zo van de verjaardagen, maar als ik zestig word zal ik wel weer een kroeg afhuren en met familie en vrienden bier drinken.”

Meteen verkocht

De zanger van Rowwen Hèze is sinds 2007 getrouwd met Jolanda. ,,Ik leid natuurlijk een raar leven. Daar past een sterke vrouw bij, dus niet iemand die de weg kwijt is als ik weer eens moet optreden. Jolanda en ik zijn uit hetzelfde hout gesneden en delen veel interesses. Toen ik haar leerde kennen, woonde ze in Amsterdam. Ze draaide een liedje van singer-songwriter Ede Staal en andere muzikanten waar ik van houd.  ik was verkocht, ik voelde een zekere gemeenschappelijkheid.”

Troost

Als liedjesschrijver luistert Poels uiteraard ook veel naar collega’s. Welk nummer had hij zelf graag geschreven? ,,Toch wel A rainy night in Soho van The Pogues. Toen ik dat liedje voor de eerste keer uit de mond van zanger Shane MacGowan hoorde, dacht ik meteen: ‘Knap dat je zo’n tekst kunt schrijven en ook zo mooi kunt zingen.’ Zo’n lied moest ook gewoon een keer geschreven worden. Het biedt mij troost.” 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →