Klijnsma: voorzichtig optimisme over pensioen

Print
Klijnsma: voorzichtig optimisme over pensioen

Afbeelding: ANP

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) is voorzichtig optimistisch over de pensioenfondsen. ,,Als je er nu naar kijkt zou een korting bij de meeste fondsen niet aan de orde zijn", zei ze vrijdag. Maar pas na 31 december kan er definitief uitsluitsel worden gegeven, benadrukte ze.

Later op de dag stuurt ze een rapportage van De Nederlandsche Bank (DNB) naar de Kamer. Daarin wordt ingegaan op de periode tot 30 september. Uit de rapportage komt naar voren dat de dekkingsgraad van de pensioenfondsen beter is dan eind mei, toen het laatste rapport van DNB verscheen. ,,Dat geeft de burger voorzichtig moed."

Begin volgend beslist ze of pensioenfondsen langere herstelperioden krijgen. Het kan volgens de staatssecretaris een goed middel zijn voor fondsen die ,,net onder de goede dekkingsgraad" zitten . ,,Maar ik hoop dat het niet nodig zal zijn.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →