Emotionele oproep van vaders vermiste Femke en Sam

Print
Emotionele oproep van vaders vermiste Femke en Sam

De vaders van de meisjes in het nieuwsprogramma Andalucia Directo. Afbeelding: Canal Sur

De vaders van de twee vermiste tieners uit Bergen op Zoom hebben hun dochters in de Spaanse media opgeroepen naar huis te komen. Geëmotioneerd laten ze de 16-jarige meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs weten dat zij hen alles vergeven. ,,Neem alsjeblieft contact op."

De twee mannen zijn woensdag naar Malaga gevlogen, nadat de familie zag dat een van de meiden 180 euro had gepind in de Spaanse stad. Ze willen in Spanje samen met de lokale politie naar hun dochters zoeken en in de media aandacht voor de zaak vragen. Ook verspreiden ze flyers met foto's. De politie in Malaga geeft zelf de zaak niet de hoogste prioriteit omdat de tieners zelf voor hun reis lijken te hebben gekozen.

Gisteren richtten de vaders het woord rechtstreeks tot hun dochters op de Spaanse zender Canal Sur. ,,We weten wat jullie gedaan hebben, maar we vergeven jullie. Kom terug", zegt de vader van Femke terwijl hij tegen zijn tranen vecht. ,,Al jullie vrienden en je hele familie missen jullie." 

Vliegveld
Hartsvriendinnen Femke en Sam zijn sinds dinsdag vermist. De tieners vertrokken die dag tijdens schooltijd met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport. Daar zijn ze vastgelegd op beveiligingscamera's. De meisjes hadden allebei slechts een Cowboysbag-handtas bij zich.

Op het vliegveld van Eindhoven zijn ze samen in het vliegtuig naar Malaga gestapt, waar ze bij aankomst ook weer op camera zijn vastgelegd. Inmiddels zouden ze zijn gezien in Marbella, zo'n 60 kilometer van Malaga. 

Spoorloos
De meiden hebben in Spanje waarschijnlijk nergens een hotelkamer geboekt, vertelt de vader van Femke in het nieuwsprogramma Andalucía Directo. De Spaanse politie zou dat anders hebben geweten. ,,Geen idee waar ze nu zijn. Ze zouden misschien wel bij iemand in huis kunnen slapen. Misschien zijn ze met het geld wel helemaal doorgereisd naar Gibraltar, of naar een andere plaats."

De meisjes zijn niet te traceren via hun telefoon, aangezien ze die in Bergen op Zoom voor hun reis hebben afgegeven aan een schoolgenootje.

Lees ook: Vermiste meisjes gezien in Marbella

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →