Mogelijk dubieuze privélening oud-korpschef

Oud-korpschef Gerard Bouman.© ANP

De integriteitscommissie van de politie heeft mogelijk een bijzondere bijvangst gedaan tijdens verhoren in de geldsmijtrel rond de centrale ondernemingsraad (COR). Iemand deed een boekje open over een opmerkelijke vriendendienst van Gerard Bouman.

AD

Dat melden bronnen binnen de politie en bronnen rond het Binnenhof, schrijft De Telegraaf vandaag. De oud-korpschef zou duizenden euro's hebben uitgeleend aan voorzitter Frank Giltay van de medezeggenschapsraad. Uitgerekend aan de man die als voorzitter van het controlerende orgaan een onafhankelijke luis in de pels van de korpsleiding zou moeten zijn.Mogelijk, zo denken onderzoekers van de politie, is de privélening gebruikt om schulden die Giltay had gemaakt met een door Bouman verstrekte politie-creditkaart, af te dekken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal