Lerares die zwanger raakte van leerling (13) riskeert 30 jaar cel

© HBVL/Facebook

Alexandria Vera, een leerkracht uit Texas, riskeert een celstraf van meer dan dertig jaar omdat ze zwanger was geraakt van haar dertienjarige leerling. Ondanks de beschuldigingen van kindermisbruik blijft ze beweren dat “ze van elkaar hielden”.

HBVL/METRO.CO.UK

Alexandria Vera vertelde aan de autoriteiten dat haar seksuele relatie met de dertienjarige jongen vorig jaar in september begon. In het begin was er enkel sprake van wat geflirt via sms, maar niet veel later volgde de eerste kus in haar wagen.

Nadien spraken de twee geregeld af bij de jongen thuis of tijdens “pyjamafeestjes” in haar huis. De lerares zou gedurende negen maanden bijna dagelijks seks gehad hebben met de jongen. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

Naar verluidt waren ook de ouders van de jongen op de hoogte van de relatie. Alexandria, die altijd bleef beweren dat ze echt van elkaar hielden, werd zelfs aan de familie voorgesteld als zijn vriendin.

De vrouw werd intussen gearresteerd voor seksueel misbruik van een kind. Ze riskeert een celstraf van 30 jaar. Haar kind liet ze aborteren. Het jongetje - nu veertien jaar oud - verblijft bij een opvanggezin waar hij nog zeker tot augustus 2017 zal blijven. Zijn ouders werden veroordeeld tot het volgen van therapie en lessen in ouderschap.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal