Love Piet verovert de kinderharten

© AD/YoutTube

Duizenden kinderen zingen achter de computer en bij intochten mee met de teksten van de Amersfoortse Chantal Prins (22), bij de fans bekend als Love Piet.

AD

'Jij past altijd in ons pie pie pie pie pietenhart, jij wacht elk jaar met pie pie pie pie pietensmart'. Drie weken geleden bracht Chantal Prins, beter bekend als Love Piet, samen met compagnon Party Piet Pablo, het lied Pietenhart uit, dat sindsdien 127.000 keer op YouTube is bekeken. Haar eerste hit, het romantische liedje Pietenliefde, heeft ruim vijf miljoen kijkers getrokken. De sinterklaasperiode is in volle gang. Prins trekt dit jaar door heel Nederland om 32 keer als Love Piet op te treden. ,,We waren zo overdonderd door het succes van Pietenliefde dat we besloten dit jaar een lied uit te brengen voor de fans, een bedankje van de pieten aan de kinderen. Als ik het podium op stap en ik hoor duizenden kinderen het lied woord voor woord meezingen, krijg ik kippenvel en tranen in mijn ogen. Dat is erg bijzonder'', zegt Prins.OverweldigendDoor het succes van haar eerste nummer voelde ze de druk om te presteren met haar tweede lied. ,,Maar de reacties van de kinderen zijn overweldigend goed." Prins is per toeval Love Piet geworden. ,,Sinterklaas vond ik als kind een geweldig feest, maar ik had eigenlijk niet veel met Zwarte Piet. Dat enthousiaste, ondeugende karakter van pieten vind ik daarentegen wel leuk. Op een feestje kwam ik Okke Verberk, Party Piet Pablo, tegen. Bekend van de megahit Zwarte Pieten Style. Ik zei: ik zing ook. Ik had nog nooit een kinderliedje geschreven, maar ik schreef Pietenliefde en stuurde het in. Voor ik het wist stond ik in de studio.''

Prins valt op doordat ze het uiterlijk van Love Piet heeft veranderd. ,,Ze houdt van roze. Roze lippen, make-up en kleren. Maar ik ben geen mooie piet, dat is iedereen wel met mij eens'', zegt Prins en lacht. Love Piet heeft wel het klassieke zwartgeschminkte uiterlijk. ,,Mij maakt het niet zo veel uit. We kijken gewoon naar wat kinderprogramma's als het Sinterklaasjournaal doen. Voor mij is het een karakter, zoals K3 en Mega Mindy. Piet wordt gezien als een held en dat zie ik ook aan de hoeveelheid berichtjes die ik via internet van de fans krijg. Ze sturen hun verlanglijstjes door en vragen of ze dit jaar lief zijn geweest. Heel schattig.''Volgende hitPrins is druk met het schrijven van haar volgende hit. ,,Veel mensen vinden het lastig te begrijpen wat ik doe. Ik sta te zingen, dansen en acteren, ik vlog zelfs als Love Piet. Mijn omgeving heeft geen idee hoe groot het is. Toen mijn ouders naar een optreden kwamen kijken waren ze compleet verrast. De kinderen stonden uren in de rij om Love Piet te zien. Ik vind het geweldig en geniet er erg van."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal