Zoektocht naar kickbokser in put gestaakt

Kickbokser De Bonte.© ANP

De politie heeft het zoeken naar de vermiste Marc de Bonte in een put in het gemaal op het Europaplein in Best zaterdag gestaakt nadat er niets gevonden werd. De zoektocht was in gang gezet na een tip van een paragnost.

AD

De put werd deels leeggepompt en er is een duiker in geweest, maar er werden geen sporen gevonden. Aanleiding van de zoektocht was een tip van een paragnost, die door de familie van de vermiste kickbokser was ingeschakeld. De paragnost had de familie getipt over een plek met water. KaartenDe familie stuitte met behulp van kaarten van het Waterschap en de gemeente Best op het gemaal aan het Europaplein. Dat werd vrijdagmiddag doorgegeven aan de politie. Mede omdat bleek dat een van van de luiken niet goed afgesloten was, werd besloten voor de zekerheid onderzoek te doen. Het gemaal aan het Europaplein ligt op een steenworp afstand van de plek waar zondagmiddag 6 november de auto van de bokser gevonden werd. De Bonte is sinds die tijd vermist, toen hij spoorloos verdween na een personeelsfeestje in Bladel. Hij reed naar een vriend in Turnhout en zou daarna naar z'n vriendin in Best gaan. Hij stuurde haar om 00.50 uur nog een appje. Maar de Belgische kickbokser is niet meer gezien.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal