Doodrijder van fietsster geeft zich aan bij politie

© HBVL/gsd

De chauffeur die vrijdag een fietser heeft doodgereden in het West-Vlaamse Pittem en daarna op de vlucht sloeg, heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 24-jarige man, meldt VTM Nieuws.

HBVL/Guy Stevens

De 24-jarige A.R. had vrijdagochtend rond 10 uur bij een inhaalmanoeuvre een fietser van het fietspad gemaaid. De vrouw overleed ter plaatse. De bestuurder, die met zijn wagen in de gracht was beland, stapte uit zijn wagen en vluchtte. Eerst te voet, daarna met een taxi.

AdvertentieEen getuige werd op een bepaald moment langs rechts voorbijgestoken door A.R. Die gebruikte het fietspad en de grasberm als inhaalstrook. Iets verderop probeerde de wagen op dezelfde manier een andere wagen voorbij te steken, net op het moment dat een 77-jarige vrouw op het fietspad reed. De vrouw werd door de wagen gegrepen en weggekatapulteerd.

De bestuurder bevond zich vrijdagmiddag in Noord-Frankrijk, meldde de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen toen.

De man heeft zich intussen aangegeven bij de politie in Roubaix. Het parket van Brugge vorderde een Europees aanhoudingsbevel uit. Het vraagt nu ook de uitlevering.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal