Zeker 90 doden na ontsporen trein

Print
Zeker 90 doden na ontsporen trein

Afbeelding: AFP

Zeker 91 mensen zijn vandaag (lokale tijd) om het leven gekomen door een treinongeval in India. Ten minste veertien wagons ontspoorden volgens Indiase media in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh. 150 mensen raakten gewond en tientallen mensen zitten nog bekneld.

Volgens de politie loopt het dodental vermoedelijk nog verder op. In de ontspoorde wagons zitten volgens een hoge spoorwegfunctionaris nog veel passagiers vast. 

De autoriteiten hebben meer dan dertig ambulances ingezet om alle slachtoffers over de te brengen naar ziekenhuizen in de omgeving. Inmiddels zijn 105 gewonden uit het wrak gehaald. De slachtoffers die er het ergst aan toe waren zijn naar ziekenhuizen in Kanpur gebracht. 

Het is nog onduidelijk waardoor de wagons ontspoorden. Bronnen zeiden tegen The Times of India dat de crash werd veroorzaakt door schade aan het spoor. Onderzoek moet uitwijzen of dat klopt.

Het ongeluk gebeurde in de stad Kanpur, een belangrijk knooppunt voor de spoorwegen in het gebied. Er rijden honderden treinen per dag over het spoor.

Slechte reputatie
De Indiase spoorwegen vervoeren jaarlijks zo'n 20 miljoen passagiers, maar hebben een slechte reputatie op het gebied van veiligheid. Zo kwamen vorig jaar bij een ander treinongeval in Uttar Pradesh 39 mensen om het leven. 

De Indiase premier Narendra Modi liet op Twitter weten dat zijn gedachten bij de families van de overledenen zijn.